Tag en udflugt ud af Wien til Wachau, som er berømt for sine grønne vinterrasser, der hæver sig i en vrimmel af plateauer op over Donau-floden. Du kan selvfølgelig køre i bil herud, men sejlturen fra Wien er måske at foretrække, især fordi du så kan leje en cykel og køre ad cykelstien langs med Donau, der slynger sig gennem dette vildtromantiske område med gamle klostre og kirker, vinlandsbyer og abrikostræer.

Bykærnen i Wachau
Selve Wachau-området begynder ved byen Krems, den over tusind år gamle by, der i øvrigt er venskabsby med vores egen Ribe, og har en fantastisk bykærne, som du bare må spadsere igennem, så du oplever en ren perlerække af renæssance- og barokhuse.  Her er der blevet dyrket vin siden romertiden.

Dürnstein og Richard Løvehjerte
Højt over Donau på venstre flodbred i 449 m højde dominerer klosteret Stift Göttweig, længere fremme følger et af Wachaus vartegn, den højtbeliggende ruin ved Dürnstein, hvor Richard Løvehjerte ifølge legenden blev holdt fanget. Gå en tur ind i den stejlt beliggende Dürnstein med snævre, krogede gader, romantiske huse og små vingårde. En af specialiteterne kunne fint være din frokost, nemlig den udsøgte skinke fra Wachau og her til et køligt glas af den lokale Grüner Veltliner.

Klosteret Stift Melk

Så går det videre gennem Weissenkirchen med den højtbeliggende kirke og Spitz, der byder på en dejlig spadseretur gennem byen, inden ruten slutter i Melk. Byen Melk er mest kendt for at ligge nedenfor det verdensberømte kloster Stift Melk, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Donaudalen. Stift Melk lokker også med sit berømte bibliotek og sin gode restaurant, hvor du kan nyde herlige lokale specialiteter med klosterets egen vin, der også sælges ud af huset.

Oplevelser: Udflugter