Østrig er kendt for deres traditionsrige julemarkeder, som starter allerede i november og fortsætter frem til juleaften eller længere.

Særligt i Wien findes der et væld af julemarkeder, der hver især har sin egen charme. Nedenfor beskriver jeg kort, de forskellige julemarkeder der er værd at besøge i Wien.

Parken rundt om Wiens Rådhus er, fra midt november til juleaften, festligt pyntet og danner ramme om et julemarked i en form for eventyrverden, hvor målgruppen særligt er børn. Underholdning som en gammel Wien-karrusel, ponyer og forskellige juleværksteder, er også til at finde blandt de mange boder i julemarkedet.

Schönbrunn Slottet skaber en smuk baggrund til dette julemarked der er åbent sidst i november til 2. juledag. Her kan du købe håndlavede smykker og andet håndværk, samt indtage østrigske specialiteter som hjemmedestilleret brændevin, brød og kager og røget kød.

Kombiner din kulturelle oplevelse med et besøg på Barokslottet Belvedere, hvor Gustav Klimts berømte maleri ”Kiss” hænger, og et besøg på julemarkedet i slottets smukke have. Her er der opstillet en hyggelig juleby.

Spittelberg Julemarked afholdes i stræderne nær Museum Quarter i perioden midt november frem til juleaftensdag, og boderne er opstillet i lange rækker i områdets gader. På julemarkedet kan du hovedsagelig købe forskellige forme for håndværk, så som keramik, glas, batik, tæpper og silkemalerier.

Oplevelser: Markeder