Du har ikke været rigtigt i Wien, hvis du ikke har besøgt mindst en cafe og indsnuset stemningen.

Lige siden Café Schwarzenberg i Wien slog portene op i 1861, har cafeen været været en succes. Den smukke cafe, der bortset fra et par skudhuller og et moderne klimaanlæg, står som for 150 år siden, ligger nemlig ved den berømte Ringstrasse i Wien.

Café Schwarzenberg er en seværdighed i sig selv
Den store pragtboulevard Ringstrasse, der løber rundt om den ældste del af byen, er et overflødighedshorn af imponerende arkitektur og fantastiske museer. Her kommer alle, der er i Wien forbi på et eller andet tidspunkt. Derfor var Café Schwarzenberg i starten  også først og fremmest kendt for at være et sted, hvor man kom for at blive set, og hvor pengefolket mødtes. Sådan er det sådan set stadig, men i dag regnes cafeen også for at være en seværdighed i sig selv.

Det store højloftede rum i Café Schwarzenberg lever da også fuldstændigt op til alle dine forventniner om en vaskeægte wienercafé.  Det smukke gamle interiør er i klassisk wienerstil med mørke paneler, elegante træmøbler, marmorborde, et stativ med et enormt avisudvalg  og så selvfølgelig et særdeles præsentabelt kageudvalg.

Bestil din kaffe hos Herr Ober
Tag dig god tid, før du bestiller på Café Schwarzenberg, for der er nok at tage af. Stedets supper og Gulasch kan forresten også anbefales, hvis det mere er en let frokost, du har i tankerne. Det hele afrundes med lettere mavesure tjenere, der her i cafeen kun er mænd og forresten kaldes ”Herr Ober”.

Når tjenerne serverer kaffen på Café Schwarzenberg, der i øvrigt er ret stærk, kommer den med et knald på bordpladen, og du får en fornemmelse af, at det nærmest er en ære at blive betjent. Det er dog bare skuespil det hele. En del af wienernes mentalitet er nemlig at brokke sig uden at det stikker dybt. I virkeligheden er de enormt stolte af Café Schwarzenberg og fortælller gerne om de forskellige slags kaffe og kage.

Om sommeren kan du sidde udenfor på Café Schwarzenberg, men det er på ingen måde den samme oplevelse.

Område: Ringstrasse Oplevelser: Spisesteder