På cykel i Wien

I de seneste år er der i Wien kommet mange cykelstier til, og byen er idag dækket af et bredt net af cykelstier. Sommetider ligger cykelstierne mere der, hvor der var plads, end der, hvor det var praktisk, så hold dig som turist til området i og omkring Den Indre By. Den bedste rute, hvis du vil cykle rundt i Wien er helt sikkert turen rundt om Ringen, Ringstrasse. Her kan du hele vejen rundt køre ret så uforstyrret og nyde udsigten til de mange imponerende bygninger.

Sådan lejer du en cykel i Wien
Der er flere muligheder for at opleve Wien på cykel. Den nemmeste er at leje en cykel i én af City Bikes stationer rundt omkring, fx ved Volksgarten eller Stadtpark, to af de skønne parker ved Ringstrasse. Du skal på forhånd registrere dig med dit Visa eller Mastercard på hjemmesiden www.citybikewien.at. Derefter kan du leje en cykel ved en af cykelstationerne og give den tilbage ved en anden. Der er stationer overalt i byen, så det er supernemt. Den første time er ovenikøbet gratis. Den næste koster 1 € og derefter bliver det dyrere. Men så længe skal du vel heller ikke cykle. Mon ikke du skal have et pitstop ved én af de mange caféer med solbeskinnede terrasser? Hvis du ikke afleverer cyklen tilbage indenfor 120 timer, så bliver der trukket 600 € på dit kreditkort. Så husk endelig at levere cyklen tilbage.

Guidet cykeltur
Der organiseres også flere guidede ture på cykel i Wien. De anbefales, hvis man gerne vil have et overblik over bestemte dele af byen. Vær dog forberedt på, at det tit er en ret stor gruppe, der hjuler afsted sammen, og at ikke alle er lige gode til at cykle. Pedal Power er et østrigsk firma, der organiserer sådanne guidede ture til Wiens attraktioner. Turene tager ca. 3 timer, så du får set en masse og måske mødt nogle spændende mennesker fra andre steder på Kloden. Cyklerne skal enten hentes hos firmaet i nærheden af Prater, eller de kan blive bragt til dit hotel.

På cykel til Budapest?
Den meget populære cykelrute fra Passau til Wien, stopper i Wien. Derfor vil du også tit se turister på tourcykler. De får deres bagage transporteret og skal derfor kun tænke på at nyde Wiens seværdigheder og en fredelig nat i et godt hotel. For de eventyrlystne kan turen gå videre, for cykelstien langs Donau slutter først i Budapest knap 250 km fra Wien. Måske var det også noget for dig?

Praktisk info: