Udflugt til Bratislava

Bratislava

Tag på sejltur på Donau og besøg den nærmeste hovedstad, Bratislava, blot 62 km fra Wien. Bratislava kan også nås fra Wien med bus, tog og i bil. Slovakiets dejlige lille hovedstad ligger overraskende tæt på Wien og er en oplagt udflugt. Overblikket over Bratislava kan du straks skaffe dig, hvis du lægger ud med at besøge den højtbeliggende borg, hvorfra du både kan se den kommunistiske periodes skæmmende betonbydel Petrazalka, Donaufloden og den charmerende, gamle bykerne.

Bratislavas gamle bykerne
Det er den gamle bykerne, du stiger ned fra borgen for at besøge, så du kan opleve de fine, gamle og flotrestaurerede palæer, de smukke pladser, det gamle rådhus og Martinsdomkirken, hvor Mozarts enke Constanze blev viet til den danske gesandt, Georg Nikolaus von Nissen. Det gamle centrum er både overskueligt og hyggeligt, fyldt med caféer, gode restauranter og en del luksusbutikker.

Det Slovakiske Nationalteater
Men mange wienere tager også til Bratislava for at gå i operaen. Det Slovakiske Nationalteater kan absolut konkurrere med Statsoper i Wien, både hvad angår repertoire, musikalsk niveau og ikke mindst priserne.

Oplevelser: